Kelly Jaktchampion

Efter nästa kollegie kan Ljungmyrens Kelly titulera sig SEJ(LÖ)CH!

Hon har tagit två förstapris på två tävlingar.
 

På SM-kvalet den 18 augusti tog hon en etta på 75p, älgarna var orolig och ville inte stanna riktigt efter första stöt men det räckte ändå till ett första pris och en plats på klubbkampen mellan Gävleborg, Dalarna och Bergslagen.


På klubbkampen fick hon ganska snabbt upp älg som efter några hundra meter stod riktigt bra i 70 min tills det skena iväg. Vi hörde en annan hund ungefär där ståndskallet stod och såg en bil i närheten så troligtvis var det småviltsjägare som var ute. Kelly fick stopp på älgarna efter lite sken och gångstånd och vi kunde stöta två gånger till. Efter provtidens slut skällde hon ytterliggare 5 tim innan vi fick tag i henne.


Trots briser i lydnaden skällde hon ihop 86.5p och vann klubbkampen tillsamans med två till hundar från Gävleborg och hade individuellt högst poäng av de 9 deltagande hundarna.


Dagen efter klämde hon spårprovet!

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar